JHL irtisanoutuu Ossi Mäntylahden tuesta

S. P. Kähmi

Kokoomuslainen poliitikko ja anarkokapitalisti Ossi Mäntylahti aikoo estää lasten päiväkotiruokailun tiistaina, jolloin ammattiliitto JHL aikoo lakkoilla Helsingissä.

Mäntylahti aikoo anarkistisella Takku.net-sivustolla julkaisemansa uhkauksen perusteella ottaa ”rikkurivälipalat pois lapsilta” tiistaina kello kahdeksan, mutta käytännön toimia hän ei kerro.

Julkisen alan työntekijäliitto JHL kaavailee tiistaille työnseisausta, joka voi vaikuttaa hyvin laajasti kaupungin eri palveluihin. Lakko pysäyttäisi metrojen lisäksi raitiovaunut ja muun muassa sulkisi päiväkoteja.

Mäntylahti ilmoittaa antavansa täyden tuen lakolle ja kertoo osoittavansa ”solidaarisuutta pistämällä välipalat parempiin suihin”.

JHL ei ole iloinen saamastaan yllättävästä tuesta, sanoo Helsingin yhteisjärjestö JHL ry:n puheenjohtaja Merja Ruotsalainen.

”Mäntylahti ei ole ollut tästä meihin missään yhteydessä, eli tämä on hänen oma tempauksensa. Me irtisanoudumme tällaisesta tuesta. En halua, että kaupunkilaisten arkea haitataan sen enempää kuin on pakko”, Ruotsalainen kertoo.

Hän toivoo, että mahdollinen lakkopäivä sujuisi ”rauhallisesti ja asiallisessa hengessä”.

”Pyrin ottamaan Helsingin Kokoomukseen yhteyttä maanantaina ja kertomaan kantamme.”

Viimeksi kokoomuslaiset iskivät viime torstaina, jolloin ryhmä esitti kaupunginvaltuustossa Helsingin joka toisen terveyskeskuksen sulkemista.