Vapaavuori: ”Menisitte nyt saatanan köyhät töihin!”

S. P. KähmiJan Vapaavuori puhui Mäntyharjun kokoomuksen yleisötilaisuudessa puolueen eduskuntaryhmän kesäkokouksen yhteydessä. Häneltä kysyttiin nuorista, joiden vanhemmat ovat opettaneet heidät elämään sosiaaliavun turvin.

Tällaisista yhteiskunnan loisista on Vapaavuoren mukaan päästävä eroon heti. Vapaavuoren mukaan ”missä tahansa sivistysvaltiossa – myös Suomessa – pidetään kunnia-asiana, ettei tämmöisiä saatanan sossupummeja paljon katella.”

Vapaavuoren mukaan sosiaalituilla eläjien kannattaisikin ”leikata hiuksensa ja painua töihin. Ja lopettakaa jumalauta hipit se pilven polttelu.”

– Onneksi täällä meillä Mäntyharjulla ja muualla Suomessa on myös tätä oikein ajattelevaa voittajien porukkaa, jonka ei tarvitse mennä töihin, koska pääomatuloillakin pärjää, Jan Vapaavuori sanoi.

– Tätä lisää, tällaiseen järjestelmään meillä on ehdottomasti varaa!

Vapaavuoren mukaan ei ole minkäänlainen ”kannustinongelma, että jotkut nyt vaan ovat niin saatanan rikkaita, ettei tarvii paljon töihin vaivautua”.

– Entisaikaan oli kunnia-asia, että pomot eivät ottaneet palkkioita enempää kuin kymmenkertaisesti duunarien palkkaan verrattuna. Nyt on tullut sosiaalisesti hyväksyttäväksi nostaa optioita ja sikailla ihan miten vaan tahansa, jopa valtionyhtiöissä, Vapaavuori totesi iloiten.

– Tämä johtaa parhaimmillaan siihen, että sukupolvelta toiselle periytyy ihan törkeet määrät massia, ilman että olisi tehnyt elämässään yhtään mitään. Tunnen tällaisia tyyppejä jo aika monta, mutta kyl niitä vois olla vitusti lisääkin.

Vapaavuori sanoi haluavansa muistuttaa ”vanhoista hyvistä suomalaisista, myös kokoomukselle tärkeistä lähtökohdista – punikkeja turpaan ja vassareille vasektomia”.

Niihin kuuluu hänen mukaansa myös se, ettei voida lähteä siitä, että yhteiskunta kasvattaa meidän lapsemme.

– Siis hyi helvetti, mitä saatanan julkisia palveluja tässä ennenkään ole tarvittu. Kyllä mä ainakin laitan lapseni yksityiskouluun. Sen tyyppistä ajattelua on liian paljon, että syytetään koulua jos lapsi syrjäytyy. Useimmiten syy löytyy siitä, että ne sen vanhemmat nyt vaan on tyhmiä ja köyhiä.

Ministeri kertoi jo edesmenneestä äidistään, joka toimi peruskoulunopettajana. Hän oli todennut, että ammattitaitoinen opettaja pärjää yhden punikkikakaran kanssa ja vielä kahdenkin, mutta jos niitä köyhien äpäröitä on enemmän, tuleekin jo tosi vaikeaa.

Jan Vapaavuori ihmetteli myyttiä siitä, että vanhemmat ovat nykyisin niin kiireisiä, etteivät he ehdi kasvattaa lapsiaan.

– Ei mulla ainakaan oo mihinkään kiire. Palkka juoksee ihan vaan täälläkin istumisesta. Kännissäkään ei enää tarvi ajella, kun taksilla pääsee. Otetaas hei jätkät pienet sille, päättää Vapaavuori, ja kohottaa snapsilasin.

Julkaistu ensin Kaiken kansan sanomisissa.