Kansanedustaja ehdotti henkiparannusta sairaaloihin

S. P. Kähmi

Mikä Nilkin mielestä sote-uudistuksessa terveydenhuoltoon tulisi sisällyttää vaihtoehtoisia elvytysmuotoja.


Perussuomalaisten kansanedustaja Mikä Nilkki teki kirjallisen kysymyksen henkiparantamisen lisäämiseksi sote-uudistukseen.

Nilkin mielestä vain tieteellisten elvyttämistapojen käyttäminen ei kasvata potilaita kristillisiksi. Hänen mukaansa nykyisten toimenpiteiden lisäksi pitäisi lääkäreille ja sairaanhoitajille opettaa maagisia ruumiinherättämiskykyjä.

– Mitä hallitus aikoo tehdä, jotta vaihtoehtoiset rukouspohjaiset teoriat kuolleiden elvyttämisestä otetaan terveydenhuollossa huomioon? muotoili Nilkki peruspalveluministerille huhtikuun 10. päivänä osoittamassaan kysymyksessä.

Kansanedustaja kirjoittaa, että nykymallinen sairaanhoito pohjautuu lääketieteeseen, kun taas hämäräperäiset uskonnolliset rituaalit ”tarjoaisivat sille syvemmän arvopohjaisen merkityksen”. Kansanedustaja on jo aiemmin osallistunut ruumiin henkiinherättämisjuhliin, jossa vainajia on pyritty tuomaan takaisin haudan takaa ilman sisäelimiä.

Hänen mielestään lääketiedettä voisi pitää puhtaasti jumalattomuuden aikaansaamana historiallisena ilmiönä. Terveydenhuollon pitäisi kasvattaa potilaista vastuullisia, kriittisesti tieteeseen ja nykyajan ilmiöihin suhtautuvia kristittyjä, ei ateistisia tiedeuskovaisia.

Nilkki kirjoittaa myös, että lääketieteen ”tavoitteena ei ole saada selville lopullista totuutta, vaan ainoastaan pelastaa ihmishenkiä”. Hänen mielestään tämä on täysin riittämätöntä, sillä lopullinen totuus on jo kaikkien kunnon kristittyjen tiedossa. Heille on myös luvattu ikuinen elämä taivaassa.

– Jokaisessa ambulanssissa pitäisi olla mukana krusifiksi ja Raamattu, joilla yritetään elvytystä kaikkien muiden keinojen petettyä, tai mikäli potilas on köyhä, käytetään vain tätä ihmeparannusta, Nilkki esittää.

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson vastasi Nilkin kysymykseen maanantaina. Hänen näkemyksensä mukaan sote-uudistukseen ei tarvitse sisällyttää ihmeparantamista.

Asiantuntijat ovat Guzenina-Richardsonin mukaan pitäneet lääketieteeseen perustuvaa terveydenhuoltoa ja sen kriteereitä onnistuneina.

Julkaistu ensin Kaiken kansan sanomisissa.