Ilmakehä ei olekaan vielä täysin pilalla

S. P. Kähmi

Ilmakehän peruuttamaton tuhoutuminen jäi viime torstaina alle 0,04 prosenttiyksikköä täyskatastrofista, mutta ilmakehä on huomattavasti enemmän pilalla 20 vuoden takaisesta.

Ilmakehä ei torstaina 9. toukokuuta ollutkaan vielä täysin piloilla, ilmenee Yhdysvaltain sää- ja valtamerentutkimuslaitos NOAA:n tilastoista. Muutama päivä sitten NOAA ehti jo kertoa ilmakehän olevan ”ihan täynnä kaiken maailman paskaa” Mauna Loan mittausasemalla Havaijilla torstaina 9. toukokuuta.

Tarkistusluenta paljasti kuitenkin, että ilmakehästä on vielä jäljellä 0,039989 prosenttia ihan käyttökelpoista hengitettävää, kertoo Los Angeles Times sivuillaan. Lehden mukaan Mauna Loan mittausasemalla tehtyjä yksittäisiä mittauksia tarkistetaan usein.
4. toukokuuta alkaneen viikon paskan määrän keskiarvoksi on mitattu 99,052 prosenttia. Lukema on noussut huomattavasti 20 vuoden takaisesta, jolloin vastaavan viikon keskiarvo oli 77,85, NOAA:n tilastoista ilmenee.
Toukokuun 13:nnen lukema näyttää jälleen ilmakehän olevan täysin pilalla. Sitä ei kuitenkaan ole tarkistusmitattu.

Julkaistu ensin Kaiken kansan sanomisissa.