Homeopaattinen joukkoitsemurha epäonnistui Hakaniemessä

S. P. Kähmi

Kesäisenä keskiviikkona 9.6.2010 Hakaniemen Kauppahallin kalaliikkeiden edustalle kokoontui hyväntuulisten ihmisten joukko iloisen joukkoitsemurhayrityksen merkeissä, Maailmankaikkeuden Hömppäkanava raportoi.

Itsemurhan välineeksi oli valittu yliannostus homeopaattisilla lääkkeillä. Lääkecocktailiin oli valittu käsikaupasta saatavia homeopaattisia tuotteita, ja homeopaattisesti käsiteltyjä myrkyllisiä aineita kuten arsenikkia. Päälle nautittiin vahva tujaus homeopaattista kahvia.

Koska itsemurha ei ole laissa sallittua, paikalle oli kuitenkin tilattu päivystävä ambulanssi ja taikavoimistaan tunnettu ihmeparantaja James Randi. Myös Suomen pahamaineisin sarjakuvanpiirtäjä Pertti Jarla oli paikalla todistamassa tapahtumaa.

Valitettavasti tempaus ei onnistunut, sillä homeopaattisissa lääkkeissä vaikuttavat aineet on laimennettu niin laimeiksi, että tuskin yhtään molekyyliä alkuperäisestä myrkystä on jäljellä. Tästäkin huolimatta taitelija Jarla suositteli homeopatiaa kaikille itsemurhakandidaateille ja -maistereille.

Kaikki olivat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että mihinkään muuhun tarkoitukseen niistä ei oikein ole.

– On eettisesti väärin ja edesvastuutonta myydä apteekeissa sokeripillereitä ihmisille, jotka ovat oikeasti sairaita. Homeopatia toimii yhtä hyvin kuin lumelääke, Skepsis ry:n puheenjohtaja Pertti Laine kritisoi.

Julkaistu ensin Kaiken kansan sanomisissa.